Wanneer je in de keuken bezig bent, zijn goede messen onmisbaar. Er is bijna geen gerecht te bedenken waarbij je ze niet nodig hebt. Vlees, vis, groenten, kruiden. Allemaal moet je ze bereiden voordat ze de pan in kunnen.
Ramon Brugman heeft samen met MOA de handen ineengeslagen en een messenset ontwikkeld waar de meest essentiële messen in zitten. Dit zijn ze:
Koksmes
Een echte alleskunner. Het koksmes gebruik je voor het snijden van vlees, vis en groenten, maar ook hakken van kruiden.
Broodmes
Deze heeft een extra lang lemmet met diepe groeven, zodat je brood perfect snijdt. Maar gebruik hem gerust ook voor een watermeloen, ananas of het uitsnijden van de ruggengraat van een hele kip.
Santokumes
Gebruik het santokumes voor het snijden, hakken en trancheren van vis, vlees en groente. Wordt ook wel het Japanse koksmes genoemd. In plaats van een snijdende beweging, maak je met dit mes een meer trekkende beweging om te snijden.
Groentemes (Nakiri)
Een heel fijn mes met name bedoeld om groenten mee te snijden. Vrij recht aan de onderkant waardoor je heel goed kunt ciseleren.
Utilitymes
Kun je heel fijn en precies mee snijden voor allerlei soorten ingrediënten. Ligt standaard bij de snijplank.
Schilmes
Het schilmes is handig voor erbij om snel een aardappel te kunnen schillen of een ui fijn te snijden.