Dit is echt de allerlekkerste tomahawk steak! Bereid op een open vuur, met een heerlijke uiencompote en gepofte kastanjes. In deze video laat ik je precies zien hoe je dit kunt maken.
Zo maak je het zelf stap voor stap
- Begin met het hakken van de knoflook en de kruiden. Meng dit daarna samen met wat peper, zout en olijfolie en smeer het vlees hiermee in.
- Rooster het vlees boven het vuur totdat deze mooi aangebakken is. Bind het stuk vlees vervolgens aan een touw boven het vuur en laat het vlees garen totdat de kern 49 graden is.
- Terwijl het vlees aan het garen is, gaan we beginnen aan de uiencompote. Snij de uien in ringen en leg deze in een pan. Giet hier de wijn en de aceto balsamico bij en breng dit aan de kook. Voeg ook de suiker en de tijm hier aan toe samen met een klein beetje zout en peper. Laat het vocht verdampen en als er uiteindelijk een marmelade overblijft in de pan breng je dit op smaak met zout en peper. Haal op het laatste de takjes tijm eruit.
- De volgende stap zijn de gepofte kastanjes. Haal de kastanjes als eerst uit de groene omhulsel. Snij vervolgens een kruisje in de bovenkant van de kastanje. Doe de kastanjes in een stoofpan en zet deze op het vuur en verwarm ze 20 minuten. Als deze 20 minuten voorbij zijn pel je de schilletjes van de kastanjes af. Bak de kastanjes daarna in een klont boter en breng deze op smaak met zout en peper.
- Laat wanneer het vlees klaar is deze in aluminiumfolie rusten en trancheer er dunne plakken van. Leg de uiencompote en de gepofte kastanjes over het vlees heen en geniet.
Dit heb je er allemaal voor nodig
Ingrediënten voor 4 personen:
Vlees
- 1 tomahawk steak
- 2 tenen knoflook
- 1 bos tijm
- 1 bos rozemarijn
- Zout & peper
- Olijfolie
Rode uiencompote
- 3 rode uien
- 1/2 glas rode wijn
- 3 eetlepels suiker
- 2 eet aceto balsamico
- 2 takjes tijm
- Zout & peper
Gepofte kastanjes
- 20 tamme kastanjes
- 1 eetlepel boter
- Zout & peper
Overige benodigdheden
- Driepoot
- Gietijzeren braadpan
- Steelpannetje
Meer recepten
Ontdek alle heerlijke recepten