Porchetta met tijm, rozemarijn en venkelzaad

Porchetta met tijm, rozemarijn en venkelzaad

In deze video laat ik je zien hoe je de meest heerlijke porchetta maakt. Simpel gekruid met wat tijm, rozemarijn en venkelzaad maar oh zo lekker!

Zo maak je het zelf stap voor stap

  1. Haal het vlees als eerste uit de pekel en dep deze droog. Hak vervolgens de knoflook en alle kruiden fijn.

  2. Rasp de citroenen op het vlees en bestrooi vervolgens het vlees met zout, peper, knoflook, kruiden en het venkelzaad.

  3. Rol het vlees op en bind deze als een rollade. Braad het vlees op een rooster aan. Gaar het vlees net zo lang totdat deze in de kern 60 graden is. Dit duurt ongeveer 2 uurtjes.

  4. Laat vervolgens het vlees in aluminiumfolie rusten en snijd er daarna dunne plakken van.

Dit heb je er allemaal voor nodig

Ingrediënten voor 4 personen:

Porchetta

  • 1,5 kilo varkensbuik
  • 6 tenen knoflook
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • 3 citroenen
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Overige benodigdheden

  • Slagerstouw
  • Driepoot

Alle messen gebruikt bij dit recept

Zodat jij weet met welke messen je dit recept kunt maken.

Sold out

Sold out

Sold out

Meer recepten

Ontdek alle heerlijke recepten

Tomahawk met rode uiencompote en gepofte kastanjes

Focaccia met tallegio kaas uit de pan

Gevlinderde gekruide kip op Spaans kruis