Dit recept heeft wel wat benodigdheden en tijd nodig, maar als je eenmaal aan de gang bent weet je daarna niet wat je proeft. In deze video leg ik je uit hoe je dit heerlijke kippetje klaar maakt.
Zo maak je het zelf stap voor stap
- We beginnen natuurlijk met de kip. Leg de ruggengraat van de kip op de snijplank. Snij voorzichtig de ruggengraat eruit. Je kunt hier heel goed een kartelmes voor gebruiken.
- Meng de boter met de fijn gesneden knoflook, rasp van de citroen en de fijn gesneden tijm. Breng dit vervolgens op smaak met wat zout en peper. Ga met je vinger tussen de huid en het vlees van de kip en maak hier ruimte. Vervolgens vul je deze ruimte met de boter.
- Meng alle ingrediënten voor de rub in een potje en strooi deze over de huid van de kip heen. Rooster de kip totdat deze gaar is. Dit duurt, afhankelijk van hoe laag je hem gedraaid hebt, een uur.
- Meng daarna alle ingrediënten voor de mop en maak de kip om de 9 minuten nat met deze mop. Doe dit met behulp van een kwast, zodat de kip niet uitdroogt.
- Was de krieltjes en snij deze doormidden. Leg de krieltjes in een ovenschaal onder de kip. Zorg ervoor dat het ‘druipsel’ van de kip in de bak met krieltjes valt.
Dit heb je er allemaal voor nodig
Ingrediënten voor 4 personen:
Kip
- 1 hele braadkip
- 1 klont boter
- 3 tenen knoflook
- 1 citroen
- 1/4 bosje tijm
- 1 eetlepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel cayenne peper
- zout & peper
Rub
- 1 theelepel gerookte paprika poeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel komijn
- 1/2 bruine suiker
Mop
- 100ml azijn
- 25ml worcestersaus
- 1 theelepel bruine suiker
- 2 theelepels rub
Krieltjes
-
1 kilo krieltjes
Overige benodigdheden
- Spaans kruis (verticaal ijzeren rooster)
- Grote vuurschaal
- Ovenschaal
Meer recepten
Ontdek alle heerlijke recepten