Gerookte zalmforel met antiboise en zeekraal

Gerookte zalmforel met antiboise en zeekraal

Er gaat niets boven een lekkere verse gerookte zalmforel. In deze video laat ik je zien hoe je dit zelf kunt maken.

Zo maak je het zelf stap voor stap

  1. We beginnen natuurlijk met de vis. Schub de vis en haal eventueel de ingewanden eruit. Was deze goed schoon.

  2. Vervolgens maak je een pekelbadje. Gebruik hiervoor 100 gram zout per 1 liter water. Leg de makreel hier voor minimaal 2 uur in.

  3. Stook het vuurtje op in de rookton. Maak de zalmforellen droog en rijg deze aan pennen voor in de rook ton. Rook ze voor ongeveer 45 minuten. Zorg ervoor dat de vis niet warmer wordt dan 60 graden in verband met het stollen van het eiwit.

  4. Snipper de ui en de knoflook en bak deze aan in een laagje olie. Snijd vervolgens de tomaten in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Snij deze brunoise (dat betekent in blokjes). Rooster de zonnebloempitten en voeg deze bij de uien en tomaten. Hak de kruiden fijn en voeg hier citroensap aan toe. Pluk de zeekraal en bak deze kort aan in een koekenpan. Roer intussen door de antiboise.

  5. Pluk de warm gerookte zalmforel en doe deze in een kommetje. Schep hier vervolgens wat van de antiboise op. Je kunt de zalmforel eventueel ook op een mooi bord neerleggen.

Dit heb je er allemaal voor nodig

Ingrediënten voor 4 personen:

Gerookte zalmforel

  • 4 verse zalmforel
  • 100 gram zout
  • 1 liter

Antiboise met zeekraal

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1/2 bos bieslook
  • 1/2 bos koriander
  • 1 citroen
  • 200 gram verse zeekraal
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Overige benodigdheden

  • Rookton
  • Hele fijne rooksnippers
  • Klein aanmaakhout

Alle messen gebruikt bij dit recept

Zodat jij weet met welke messen je dit recept kunt maken.

Meer recepten

Ontdek alle heerlijke recepten

Porchetta met tijm, rozemarijn en venkelzaad

Focaccia met tallegio kaas uit de pan

Gevlinderde gekruide kip op Spaans kruis