Focaccia maken in een gietijzen pan op open vuur. Wie wilt dat nu niet? Ik heb deze heerlijke gekruid met tallegio kaas wat zorgt voor een prachtige smaak. Bekijk de video en maak dit recept ook zelf.
Zo maak je het zelf stap voor stap
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het deeg 8 minuten totdat het glad en soepel is. Vervolgens dek je het deeg af en laat je dit 20 minuten rijzen.
- Smeer de pan in met olie en leg hier het deeg in. Duw het deeg voorzichtig naar de zijkanten, zodat de hele pan goed bedekt is.
- Hak de olijven en strooi deze over het brood. Doe dit ook met de parmezaan, gedroogde kruiden, uien, tomaatjes, kaas en het grove zout. Besprenkel het brood vervolgens met wat olijfolie.
- Duw met je vingers gaten in het brood en laat het op een warme plek 30 minuten afgedekt rijzen. Bak het brood vervolgens op 200 graden voor ongeveer 18 minuten.
- Hak alle kruiden voor de chimi churri, de rode peper en de knoflook fijn en meng deze met de rest van de ingrediënten. Knijp vervolgens het sap uit de citroen en voeg dit aan het mengsel toe. Breng op het laatst op smaak met wat zout.
- Smeer vervolgens heerlijk op een plakje brood.
Dit heb je er allemaal voor nodig
Ingrediënten voor 4 personen:
Focaccia
- 500 gram bloem
- 315 gram lauw warm water
- 10 gram gedroogde gist
- 12 gram suiker
- 10 gram zout
Vulling
- 100 gram zwarte olijven
- 100 gram parmezaan geraspt
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 20 cherry tomaatjes
- 1 gesneden rode ui
- 200 gram tallegio kaas
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel grove zeezout
Chimi churri (Argentijnse kruiden salsa)
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje verse bieslook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 rode peper
- 1 theelepel fijne mosterd
- 1/2 citroen
- Olijfolie
- Zout
Overige benodigdheden
- Gietijzeren braadpan
Meer recepten
Ontdek alle heerlijke recepten